Za.22-11: Sinterklaas in Stolwijk

Piet? Ik herken je niet! …

Oh kom er eens kijken want vol verwachting klopt ons hart … Zaterdag 22 november 2014 is het weer zover …. Sinterklaas komt dan met zijn grote Pietengevolg weer naar het Dorpsplein in Stolwijk

De Sint kijkt alweer enorm uit naar het grote onthaal dat hem ieder jaar in Stolwijk te wachten staat. Maar ook is de Sint wel een beetje zenuwachtig want elk jaar staat hem bij de komst naar Stolwijk ook wel iets bijzonders te wachten… De Pieten blijven immers onvoorspelbaar en zitten vol echte Pietenstreken ….

Advertisements

Piet is een beetje van slag en wil ook wel eens anders gekleed door het leven gaan. Daarom hebben enkele Pieten een heuse Pieten modeshow op touw gezet om Piet eens goed te restylen hetgeen natuurlijk voor de nodige consternatie zal zorgen tijdens de intocht. Alleen Sint …. Herkent Piet niet meer! Hoe loopt dit af?

Op het Dorpsplein van Stolwijk kan een ieder vanaf 13.45 uur een goed plekje zoeken om Sinterklaas een warm welkom te geven in Stolwijk. Onder het genot van een kopje warme chocolademelk met speculaas kunnen de kelen al schor gezongen worden onder begeleiding van de Harmonie in afwachting van de Sint en zijn gevolg. Omdat Stolwijk te water moeilijk bereikbaar is en de stoomboot toch echt in Gouda moet blijven liggen heeft de Sint dit jaar wel een heel ludiek vervoermiddel in stijl uitgekozen om toch maar hier naar toe te kunnen komen.

Na de aankomst rond 14.00 uur worden de Sint en zijn Pieten verwelkomd door de wethouder van de gemeente Vlist waarna de Sint plaats zal nemen op het grote podium. Hier kunnen alle kinderen de Sint na afloop de hand schudden en hun kleur- knutselplaat aan de Sint geven. De kleur- knutselplaten worden dan tot de verjaardag van de Sint door de Pieten tentoongesteld in de etalage op de hoek Populierenlaan en de Goudseweg te Stolwijk.

Zorg dat je er zaterdag 22 november 2014 vanaf 13.45 uur bij bent op het Dorpsplein te Stolwijk.