Za.22-11: Opening expositie Traindreaming in de Ruimte van Rolf

Graag nodig ik je van harte uit voor de opening van de expositie Traindreaming op zaterdag 22 november om 16 uur in de Ruimte van Rolf.

Tim van der Meer is vooral geïnteresseerd hoe vaak we de wereld waarnemen door een raam of de lens van onze camera, zeker tijdens het reizen. “Ben ik wel echt op die plekken geweest die ik zag toen ik in de trein zat? Het had misschien net zo goed een film kunnen zijn, contact tussen mij en de wereld daarachter is er eigenlijk niet geweest op die momenten. Ik was meer een voyeur dan een onderdeel. De capsule is een materialisatie van het gevoel wat ik had in de trein, alsof wij in onze coupe door de ruimte bewogen, dit was onze wereld en elk gevoel van tijd en plaats vervaagde langzaam. Het had me niet verbaasd als ik wakker was geworden en we langs de maan hadden gevlogen. Ik herinnerde me mijn ‘vorige leven’ nauwelijks.”

Bezoekers hebben de mogelijkheid om de weekeinden van 22/23 en 29/30 november zelf te treindromen in deze capsule. Een soort meditatie tussen alle bedrijven door waarin uitsluitend het landschap voorbij trekt en de bestemming geen doel is.
Zoals altijd is de expositie maar van korte duur, alleen zaterdag 22 en 29 november van 14 tot 19 uur en zondag 23 en 30 november van 12 tot 17 uur.