Za. 22-06: Proeverijen-route Krimpenerwaard

Stap op de fiets, nodig iemand uit en kom proeven bij de verschillende afhaalpunten van Rechtstreex. Maak kennis met de boer en luister naar zijn/haar verhaal over hun producten zo van de boer op je bord met een eerlijke prijs.

Een mooie fietstocht door de voorjaarspolder langs de 3 afhaalpunten in het westelijke deel van de Krimpenerwaard. Je kan bij een willekeurig afhaalpunt starten zie de routekaart.

#RechtstreexLekkerkerk, Achterweg 34; Gastvrouw Sybrich Burggraaf ontvangt u graag tussen 9:00 – 12:00 uur voor een gezellige high-tea proeverij met diverse kleine hapjes gemaakt van Rechtstreex producten.
Laat je hier enthousiasmeren en verrassen door de Kefir van biologische geitenboer Mart-Jan de Jong van #DeBonteWeide. Hij vertelt graag over zijn top-product de gezonde geiten kefir en laat je uiteraard proeven van de kefir met of zonder extra smaakje.
Tiara van #NaturallyGranola, sinds kort inwoonster van de gemeente Krimpenerwaard, laat je verrassen door de mooie en rijke smaken van de zelfgemaakte granola’s.

Advertisements

2) #RechtstreexGemaal Reinier Blok, Breekade 2 / hoek IJsseldijk in Krimpen a/d IJssel; Gastheer Michel en gastvrouw Lisette van Cappellen nodigen je van harte uit langs te komen tussen 9:00 – 16:00 uur.

Zij vertellen je alles over alle (h)éérlijke producten van Rechtstreex. En spannend … geblinddoekt proeven! Wat denk jij dat het is? Ook de kinderen kunnen hier kennismaken, in een leuke miniworkshop, wat voor leuke dingen je allemaal kunt maken met de Rechtstreex producten.

Onze natuurboer Ab Vonk Noordergraaf van #HoeveLinquenda uit Ouderkerk a/d IJssel maakt ter plekke de allerlekkerste gehaktballetjes die je natuurlijk ook mag proeven. Hij weet als geen ander te vertellen over zijn koeien die in het natuurgebied grazen.
Je ruikt het al van verre, die heerlijk geurende vlierbloesem. Hanneke van #Perkouwsegrond heeft weer enorm haar best gedaan en het resultaat, de verse vlierbloesemsiroop, mag er zijn. Ook een hele goede combinatie met de gehaktballetjes.
Natuurlijk kun je die dag buiten in de voortuin op het terras lekker picknicken. We hebben mooi weer besteld!

3) #RechtstreexStreekmuseum, IJsseldijk 312 in Krimpen a/d IJssel; ’s Middags tussen 14:00 – 17:00 uur is het #Streekmuseum open en staat onze wijkchef Linda Lobbe klaar om alle vragen te beantwoorden samen met Rechtstreex coördinator Judith.
Zij kan als geen ander vertellen over alle deelnemende boeren en producenten uit het hele ommeland van Rotterdam/Krimpenerwaard. Heb je vragen over de filosofie achter Rechtstreex? Stel ze gerust.

Kom kennis maken met producten van kaasboerderij #DeTweeHoeven uit Haastrecht en proeven van een mini-kaasfondue met brood/groenten van Rechtstreex.
Terwijl de eerste bessen langzaam op kleur beginnen te komen kun je tijdens de Proeverij-route heerlijke bessenhapjes komen proeven van bessentuin #DeRodeMus. Wat denk je van een toastje met pittige kaas met blauwe bessen of met Katrien haar onovertroffen jam?

Uiteraard is ook het Streekmuseum Krimpenerwaard open voor een bezoek. Een museale ontdekkingstocht hoe de boeren zich steeds weer hebben aangepast aan een andere tijd.

22-06-2019 09:00