Za.21-11: Topcabaret over ellende in theater Swanla

Nadat de eerste door de theatercommissie van theater Swanla geprogrammeerde voorstelling een succes was, staat op 21 november de tweede professionele voorstelling op het programma. De Lulverhalen – Ladies Night trokken op 17 oktober een goed gevulde zaal. Het publiek was bovendien zeer enthousiast over de inhoud van het programma. Ook vorig theaterseizoen was er een voorstelling van Lulverhalen in Swanla. Een van de verhalenvertellers was toen cabaretier Marc de Hond. Zijn bijdrage viel toen zo goed in de smaak dat veel aanwezigen zich afvroegen of hij geen avondvullende show kon verzorgen. Dit theaterseizoen gebeurt dat. Op 21 november speelt hij zijn solovoorstelling Scherven brengen geluk. Het belooft een hilarische avond te worden.

Hoe hard mag je lachen om iemand in een rolstoel? Heel hard, zo vindt Marc de Hond. Dat doet hij zelf namelijk ook. Bovendien heeft je rollend voortbewegen ook zo zijn voordelen. Je hebt namelijk het perfecte excuus om niet mee te hoeven doen in gênante polonaises, je parkeert je auto overal gratis en hebt altijd de beste plek bij concerten, ook al kom je als laatste binnen. Je hoeft nooit te zoeken naar een openingszin (kun je mij even helpen met …?) en alle meisjes denken vooral dat je heel onschuldig bent.

In zijn theatershow ‘Scherven brengen geluk’ vertelt Marc hoe het grootste drama in zijn leven hem uiteindelijk heel veel moois opleverde. Confronterend, absurd, soms ontroerend, maar vooral vol humor. Nadat hij in 2013 door Howard Komproe werd ontdekt in Toomler vroeg deze hem voor de tournee van ‘De Lulverhalen’ en oogstte hij gelijk lovende kritieken. ‘Scherven brengen geluk’ is nu zijn eerste soloprogramma. In welk hokje dat precies te plaatsen is, kan Marc nog niet zeggen, maar stand-up comedy zal het in ieder geval niet worden. Of er moet een wondertje gebeuren…

De voorstelling in theater Swanla, aan de Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen, begint op 21 november om 20.15 uur. Kaarten kosten slechts € 15,- en zijn verkrijgbaar via de website van het theater: www.theaterswanla.nl.