Za.21-03: Bier & Blues Festival in Boskoop

Op zaterdag 21 maart 2015 vindt het Bier & Blues Festival plaats. Tijdens deze vierde editie van het voormalige Blues Festival Boskoop kunnen gasten ook gaan genieten van diverse speciaal bieren. Bier & Blues; een mooie combinatie!

Op het podium schitteren diverse top bands! Dit jaar is er weer een prachtige line-up samengesteld met zeer gerenommeerde namen!

We starten de avond met the Southside Blues Revue, zij spelen old school blues, soul, funky stuff and rock & roll. Stijlen van Chicago naar Texas en van West Coast naar New Orleans. Ondanks het feit dat de basis met Armando Jansen (zang, gitaar), Ruud Spetter (drums), Pim Spetter (keyboards) en Mark Harmsma (basgitaar) hetzelfde is gebleven is het geluid met de komst van zanger Jay Bodean en de saxofoon en trompet van de Southside Horns duidelijk anders geworden. Als oude bekende van het Blues Festival Boskoop weten zij als geen ander het publiek te vermaken!

Advertisements

 

Vervolgens betreedt Ruben Hoeke met zijn band het podium. Ruben Hoeke is een gevestigde naam in de Nederlandse Blues, pop & rock wereld. Met meerdere cd’s op hun naam en diverse optredens met artiesten als Jan Akkerman, Gary Moore en Mick Taylor heeft deze band z’n sporen al verdiend. Deze formidabele formatie met unieke sound staat bekend om z’n optreden dat ‘vonkt als de hel en vlamt als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal’! De Ruben Hoeke Band trekt ten strijde met een reportoire vol soul, vette rock, pop, zompige boogie en stampende R&B. In maart 2014 is Ruben verkozen als ‘beste Blues- en Rock Gitarist Benelux’. Waar spektakel op het podium!

Ruben Hoeke by Hans Colijn

En dan is het programma nog niet eens compleet! De door Johan Derksen geprezen band King of the World sluit het Bier & Blues Festival af met een spetterend optreden. Deze sinds 2012 opgerichte band wist in korte tijd hoge ogen te gooien bij het Nederlandse en buitenlandse publiek. Begin 2014 ontving de band maar liefst vijf awards tijdens de Dutch Blues Awards; “beste blues band”, “beste gitarist”, “beste bassist”, “beste drummer” en “beste keyboardspeler”. Twee maal was de band te zien op TV bij Pauw en Witteman en Johan Derksen wijdde een hele aflevering van zijn nieuwe TV programma Derksen on de Road aan King of the World. Vorig jaar was de band ook te zien op het prestigieuze North Sea Jazz Festival in Rotterdam. En nu is het Bier & Blues Festival in Boskoop aan de beurt!

 

Als afsluiter speelt Long Way Blues. Een swingende blues-rock band, opgericht in 1976 en tot op de dag van vandaag nog steeds actief. Aanwezig op festivals met o.a. Livin Blues, Barrelhouse, Flavium, The Pretty Things e.a. Ouwe rotten met de nodige ervaring dus en dat hoor je!! Freddie King, Eric Clapton, Gary Moore, Rory Gallagher, BB King, Peter Green, Robert Johnson en vele andere bekende klassiekers, naast eigen songs.

 

In de zaal staan diverse kramen, hier kunt u genieten van verschillende speciaal bieren uit Nederland, België, Engeland en Amerika. De volgende brouwerijen zijn vertegenwoordigt met diverse bieren, op fles en op de tap; Brouwerij Maximus (NL), Brouwerij ’t IJ (NL), Brooklyn Brewery (USA), Anderson Brewery (USA), Brouwerij St. Bernardus (BE), Brouwerij Lefebvre (BE), Fuller’s Brewery (UK), Meantime Brewery (UK), St. Peters Brewery (UK) en Thornbridge Brewery (UK). Kortom, voldoende voor de bierliefhebbers! Voor het complete bieraanbod tijdens deze avond kunt u op onze website kijken.

Kortom, zorg dat u snel uw kaarten in huis haalt voor dit verrassende Bier & Blues Festival!

Kaarten in de voorverkoop zijn te verkrijgen bij Flora Boskoop / Roos eten & drinken, Primera Boskoop, Leo’s Drankenhuis Boskoop, Shoeby Waddinxveen, Theo’s Eethuis Hazerswoude-dorp, Free Music High Fidelity Gouda en online via www.eventim.nl. In de voorverkoop kost een kaart € 20,00. Aan de deur € 22,50. Het programma vangt om 20.30 uur aan. Deur open 20.00 uur.

Bier & Blues Festival Boskoop is een initiatief van Flora party & event en wordt gehouden in Flora Boskoop, Parklaan 4, 2771 GB Boskoop. Meer informatie via www.floraboskoop.nl of 0172-766047.