Za.20-09: Kunst & Cultuur in het Alphense centrum

Drie samenwerkende organisaties zetten op zaterdag 20 september het centrum van Alphen aan den Rijn op z’n kop. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur klinkt er in de straten muziek en kunt u op het Thorbeckeplein en het Rijnplein terecht voor kunst, muziek, dans en informatie. Op deze bijzondere zaterdag organiseren de winkeliers van het Alphense centrum een kunstmarkt, houdt DAT een straatmuzikantenfestival en organiseert De Muziekfabriek Uit@lphen. Met deze drie evenementen wordt het culturele seizoen in Alphen aan den Rijn geopend en wordt het afscheid van het Thorbeckeplein gevierd.

Kunstmarkt
Na reeds drie kunstmarkten sluiten de ondernemers in het Alphense centrum met een vierde markt hun serie Zomer-Kunstmarkten 2014 af. Circa 20 kunstenaars presenteren en verkopen hun werk vanaf 11.00 uur op het Thorbeckeplein en het Rijnplein. De kunstenaars komen uit de regio Alphen en hun aanbod is zeer divers. Naast schilderijen, fotografie en tekeningen is er ook ruimtelijk werk, keramiek en glaskunst te bewonderen. De kunstmarkt eindigt om 17.00 uur.

Straatmuzikantenfestival
De Alphense Talkshow (DAT) laat vanaf 12.00 uur straatmuzikanten in de straten in de binnenstad hun muziek spelen. Op 10 plaatsen verspreidt door het centrum strooien muzikanten hun noten op straat. Een deskundige jury zal hen beoordelen en daarmee de beste straatmuzikant van Alphen bepalen. Op het Thorbeckeplein wordt om 16.30 uur door wethouder Gerard van As de hoofdprijs, studiotijd voor een demo, uitgereikt. Ook wordt bekend gemaakt welke Alphenaar de fotowedstrijd heeft gewonnen.

Advertisements

Uit@lphen
Om 11.00 uur start op het Rijnplein de tweede editie van Uit@lphen. In bijna 30 kramen presenteren allerlei Alphense culturele organisaties en geven zij informatie over de activiteiten die zij in het komende seizoen in de aanbieding hebben. Op een podium laten ze tijdens de dag voorproefjes van deze activiteiten zien en horen.
Om 14.00 uur wordt op het podium op het Rijnplein het eerste exemplaar van het nieuwe Alphense tijdschrift Uit@lphen aan Kees van Velsen, wethouder van cultuur, uitgereikt. In dit tijdschrift, wat op diverse locaties gratis verkrijgbaar is, leest u alles over uitgaan in de laatste drie maanden van het jaar in de gemeente Alphen aan den Rijn. Uit@lphen sluit om 17.00 uur deze ‘rumoerige’ dag af.