Za. 2-6: Openstelling Adventskerk

Alphen aan den Rijn – Zaterdag 2 juni zijn belangstellenden van harte welkom in de Adventskerk, de deuren van de kerk staan vanaf 12.00 uur open. Hebt u de preekstoel of de glas-in-loodramen al eens van dichtbij bekeken?Een gastvrouw of -heer zal u er graag over vertellen. Er zijn foto’s te bekijken over de geschiedenis van de kerk en evenals een power point-reportage.

Vanaf 12.30 uur klinken de klanken uit het prachtige Steinmeyer orgel. Ditmaal wordt het orgel bespeeld door Alexander Schippers, zowel tijdens het half uur durende lunch- als het middagconcert. Hij speelt de orgelsonate no.3, opus 65 van Felix-Mendelssohn-Bartholdy en muziek van Franck en Widor. En om 16.00 uur hoort men Choral van César Franck en Final uit Symphonie 1 van Louis Vierne.

Ook voor een zelfgemaakte kaart of een ander cadeautje kan men terecht in de Adventskerk. Of koop een cd met prachtige muziekstukken van César Franck, gespeeld door Simon Stelling.

Advertisements

Op het plein voor de kerk kan men ’s middags kijken naar het schapen scheren. De heer Boerefijn scheert de kerkschapen, een oude kerkelijke gewoonte: een bron van inkomsten voor de kerken.

De volgende gelegenheid zal zijn op 7 juli. Ook op 4 augustus, 1 september en 8 september (Open Monumentendag) zet de Adventskerk de deuren open. De entree is gratis. De kerk aan Julianastraat 69 in Alphen aan den Rijn is rolstoeltoegankelijk.
www.adventskerk.info

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl
02-06-2018 15:31