Za. 19-11: Sinterklaas in Stolwijk

 

Oh kom maar eens in Stolwijk kijken en vol verwachting klopt ons hart … Ook dit jaar heeft de Sint weer een gaatje in zijn drukke agenda gevonden om de kinderen in Stolwijk niet over te slaan.

Zaterdag 19 november 2016 staat met grote letters geblokt in de Sint zijn agenda …. Sinterklaas zal dan met zijn grote Pietengevolg weer het Dorpsplein in Stolwijk bezoeken.

Advertisements

De Sint kijkt alweer enorm uit naar het grote onthaal dat hem ieder jaar in Stolwijk te wachten staat.

Elk jaar is er bij de komst naar Stolwijk ook wel iets bijzonders aan de hand… De Pieten blijven immers onvoorspelbaar en zitten altijd vol grappige Pietenstreken …. Maar dit jaar is er echter meer aan de hand …..

Het is de Sint opgevallen dat de Pieten van tegenwoordig wat slordig zijn met rekenen en ook de nodige taalfouten maken.

Het zit de Sint allemaal niet zo lekker en daarom is het de hoogste tijd dus dat de Pieten weer eens plaats nemen in de schoolbanken …. en dat moet nu juist in Stolwijk gaan gebeuren……  De VerkenPiet heeft namelijk gezien dat hier 2 prachtige scholen naast elkaar staan. Een hele nieuwe en een school die dit jaar het100 jarig bestaan heeft gevierd. De juiste plek voor actie heeft de Sint zo bedacht. Er is zelfs de hulp ingeroepen van een plaatselijke lerares maar of alle Pieten dit nou allemaal wel zo waarderen……???? …. dat is nog maar de vraag……

Op het Dorpsplein van Stolwijk kan een ieder vanaf 13.45 uur een goed plekje zoeken om Sinterklaas een warm welkom te geven in Stolwijk. Onder het genot van een kopje warme chocolademelk met speculaas kunnen de kelen al schor gezongen worden onder begeleiding van de Harmonie in afwachting van de Sint en zijn gevolg. Ter voorbereiding heeft de media Piet dit jaar weer een speciale Sinterklaas”school”krant met een kleur- knutselplaat gemaakt welke is te verkrijgen op de basisscholen of bij de supermarkten in Stolwijk. Hierin staan alle details omtrent de komst van de Sint naar Stolwijk.

Na de aankomst rond 14.00 uur worden de Sint en zijn Pieten verwelkomd door de wethouder Lavinja Sleeuwenhoek van de gemeente Krimpenerwaard waarna de Sint plaats zal nemen op het grote podium. Hier kunnen alle kinderen de Sint na afloop de hand schudden en hun kleur- knutselplaat aan de Sint geven. De kleur- knutselplaten worden dan tot de verjaardag van de Sint door de Pieten tentoongesteld in de etalage op de hoek Populierenlaan en de Goudseweg te Stolwijk.

Dus kinderen van Stolwijk en wijde omgeving zorg dat je er zaterdag 19 november 2016 vanaf 13.45 uur bij bent op het Dorpsplein te Stolwijk.

Parkeerpiet laat ook weten dat op het Dorpsplein van Stolwijk zaterdag 19 november vanaf 11.00 uur en 17.00 uur een parkeerverbod geld en autovrij gehouden moet worden i.v.m. de ontvangst.