Za. 19-11: MUSEUMFAIR “KINDERTIJD”

De feestdagen en de gezellige decembermaand komen eraan, dus organiseert het museum traditiegetrouw weer een Fair in het museum, op het erf en in de bijgebouwen om uw Sint- en kerstinkopen een extra impuls te geven en u helemaal in de stemming te brengen. De Fair staat dit jaar in het teken van kinderen en de kindertijd.

Alle kramen en koopwaar hebben dit thema; aansluitend bij de expositie “Speelgoed van Zolder”, waarvoor we al het oude speelgoed uit onze depots hebben gehaald.

U vindt cadeautjes, (oud) speelgoed, kinderkleding en accessoires, kraamcadeautjes, poppenkleding en dit jaar zelfs een kraam van ‘Tesselschade’ met hun fameuze kinderkleding (jurkjes). U kunt prachtige kerstkaarten kopen op de museumkraam.

Advertisements

Voor de kinderen is er veel te beleven en te doen. Sinterklaas en zijn Pieten komen langs vanaf 14.30 uur (dus kinderen: neem je schoen mee!);er zijn doorlopend poppenkastvoorstellingen en kinderworkshops: kerstgroepen maken van gips, kaarsen dompelen en wilgentenen vlechten en er komt een kindergebarentolk, die ook verhalen vertelt.

Ook aan de inwendige mens is gedacht met de poffertjes en erwtensoep van De Ruiter en natuurlijk de heerlijke Kamphuisen stroopwafels die wij verkopen in de Koffiehoek.

Demonstraties van de Touwbaan (hoe maakte men vroeger touw van de hennepplant) door de heer Roest vormen een vast onderdeel van een ‘marktdag’ en zullen ook dit jaar weer plaatsvinden (zie voor tijden, de aangeplakte schema’s).

De museumboerderij zelf met de speelgoedtentoonstelling op de voorzolder, is geopend (en vrij toegankelijk), een extra reden om op deze zaterdag een kijkje te komen nemen.

datum: zaterdag 19 november

tijd: van 10 – 16 uur

prijs: toegang is gratis / het museum is  deze dag vrij toegankelijk

locatie: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJsse