Za. 19-11: Jubileumconcert Vivace in Kerkelijk Centrum de Ark

Op zaterdag 19 november geeft Gemengd koor Vivace  uit Reeuwijk onder de muzikale begeleiding van Gerard van der Zijden het traditionele Najaar concert.  Dit jaar met een wel heel bijzonder tintje. Het  wordt een  Jubileumconcert vanwege het 30 jarige bestaan.  Naast het optreden van  Vivace is er een gastoptreden van de Ierse groep Fairy Queen. Vanwege het feestelijke karakter van de avond zullen voorafgaand aan en tijdens het concert historische beelden van Vivace op een beeldscherm vertoond worden.

Het programma dat Vivace zal zingen bestaat vrijwel uitsluitend uit bekende prima in het gehoor liggende muziekwerken. Dit jubileumprogramma is tot stand gekomen door middel van  een enquête onder de leden die ieder hun favorieten hebben opgegeven. Door  bestuur en dirigent zijn nummers toegevoegd om het jubileumkarakter nog beter tot z’n recht te laten komen. Toppers als The rose, Stay with me till the morning, Memory en Hallelujah van Shrek worden afgewisseld met liederen als het Soldatenkoor uit Faust, de Zuid Afrikaanse vrijheidsliederen en An die Freude.

Vivace staat al weer een aantal jaren onder leiding van Gerard van der Zijden. Behalve dirigent van meerdere  koren is Gerard van der Zijden onder meer hoofdorganist van de Oude of Pelgrimsvaderkerk te Rotterdam-Delfshaven en een veelgevraagd begeleider van koren in Rotterdam en omstreken. Zijn spel is te beluisteren op diverse CD opnames, solistisch en ook als koorbegeleider. Wederom zal de vertrouwde en immer virtuoos spelende Cees Willem van Vliet het koor begeleiden op de piano. Naast zijn werkzaamheden als kerkmusicus geeft Cees-Willem concerten als organist en klavecinist en is hij een veelgevraagd begeleider van de meest uiteenlopende koren en solisten.

Advertisements

Fairy Queen is een muziekgroep van Kunstpuntgouda en staat onder leiding van Helma Hartman. In dit ensemble spelen gevorderde leerlingen vooral Ierse volksmuziek. Zij zullen naast een aantal eigen muziekstukken ook enkele nummers van Vivace zoals In Dublin’s Fair City  en The rose of Tralee begeleiden.

De kaarten voor dit concert kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar bij Vivant de Butterfly, Miereakker 26, Reeuwijk, Sjef Vervoort, Rendiermos 34, Reeuwijk, 0182-39 21 94, Gerda Nederhoff Kaarde 2-14 Reeuwijk, 0182-301174, Toos Ladan, Prins Bernardstraat 81, Waarder,  0348-501426 en voor aanvang aan de zaal. Het concert vindt plaats in kerkelijk Centrum de Ark, ‘t Kerkestuk 1 Reeuwijkbrug.  De zaal gaat open om 20.00 uur, het concert begint op 20.30 uur. Na afloop is er een hapje en een drankje om het jubileumjaar feestelijk af te sluiten.