Za. 19-10: GouweHart Orkest gratis cantateconcert

Op 19 oktober speelt het GouweHart Orkest weer een gratis toegankelijk cantateconcert. Het semi-professionele orkest doet dit tenminste twee keer per jaar. Een cantate is een kort stuk met zang. Bij deze cantateconcerten hoort u altijd een cantate van J.S. Bach, alle meesterwerkjes, en een aanvullend stuk. Ditmaal wordt wat langere Cantate 75, Die Elenden sollen essen vergezeld van een ouverture met mooie hobolijnen van J.B. Bach, een neef van de grote Bach.

Voorafgaand aan de cantate wordt een korte informatieve inleiding gegeven door de voorzitter Stichting GouweHart Orkest, Aaf Gerhardt. Hierin wordt een koppeling gemaakt tussen de muziek en de tekst en krijgt u luistertips.

Het GouweHart Orkest speelt vier projecten per jaar met wisselende bezetting, maar het niveau is altijd hoog. Het orkest bestaat uit professionele aanvoerders en solisten en enthousiaste, vergevorderde amateurs.

Advertisements

De muziek is toegankelijk, de stichting heeft ten doel klassieke kwaliteitsmuziek toegankelijk te maken voor een brede groep mensen. Daarom ook de gratis toegang. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Zaterdag 19 oktober, 16:00 uur

Oud Katholieke Kerk, Hoge Gouwe 107, Gouda

Reserveren wordt sterk aangeraden: gouwehartorkest@gmail.com

Het concert duurt ongeveer een uur, er is geen pauze.

Vrije toegang, vrijwillige bijdrage.

19-10-2019 09:00