Za.18-06: Open schip Zeekadetkorps Gouda

Altijd al willen weten wat het Zeekadetkorps Gouda doet? Of op het korpsschip, de Freyr, willen kijken? Dit is je kans! Speciaal voor jou en je ouders is de Freyr op zaterdagmiddag 18 juni tussen 13 en 16 uur open voor bezoek. Afhankelijk van het weer op deze dag, kan er ook gezeild of geroeid worden op de Gouwe. De Freyr, een ex-patrouille vaartuig van de Marine, zal op haar eigen ligplaats aan de Nieuwe Gouwe Westzijde liggen.
Als zeekadet moet je geen watervrees hebben. Alle activiteiten vinden op- en rond het water plaats, of hebben ermee te maken. Zeilen, roeien, spel, avontuur, sleutelen, navigeren , zwemmen, onderhoud van schepen, met de Freyr een spannende reis maken, of eens lekker schaatsen in de winter: het gebeurt allemaal. Daarnaast is het een reuze gezellige jeugdvereniging waarbij plezier hebben in wat je doet, heel belangrijk is.
Als je niet kunt wachten tot 18 juni, dan kun je zaterdag 11 juni ook naar de Hoogstraat in Gouda komen. Ter hoogte van de Turfmarkt zal dan een zeilvlet van het Zeekadetkorps liggen. Tevens zal dan de Freyr, ijs en weder dienende, aanmeren nabij de Kleiwegbrug. Hier kun je alle vragen stellen die je maar hebt, en voor de kinderen is er een leuke prijsvraag.