Za. 18-05: Popkoor Prestige in Goudse Schouwburg met The Show, 2nd edition

Een koor van 130 enthousiaste zangers, een gedreven superjonge dirigent, een ijzersterke band en een setlist met onder meer songs van Justin Timberlake, Martin Garrix, Pink en George Ezra. Op zaterdag 18 mei geeft Popkoor Prestige Gouda een avondvullend concert in de grote zaal van de Goudse Schouwburg. Wie er bij was tijdens de eerste Show in 2017, kijkt zonder twijfel uit naar deze tweede editie. Het wordt opnieuw een avond vol vocaal spektakel en spetterende dynamiek.

Het grootste popkoor van Gouda staat onder leiding van Lucas Vermeer (21), die zijn zangers strak en swingend door het vijf-, soms zelfs zevenstemmige repertoire voert. Van een ingetogen ballad van Niall Horan tot de uitbundige rap van Bruno Mars, Prestige Gouda neemt haar publiek mee op een adembenemende trip door de popmuziek van vandaag. Als het koor danst, is het onmogelijk om stil te blijven zitten.

Popkoor Prestige Gouda heeft leden uit de hele regio, van de Krimpenerwaard tot Alphen aan de Rijn. Het is opgericht in april 2015 door Ton van Diepen en Sandra Rotmans, die inmiddels een keten van circa 30 gelijknamige koren in het hele land hebben gerealiseerd. Alle koren zijn laagdrempelig, grootschalig en ambitieus. Hun visie, dat iedereen kan (leren) zingen, trekt jaarlijks honderden nieuwelingen over de drempel. De koren treden regelmatig op in de eigen regio of gezamenlijk tijdens bijzondere evenementen.

Advertisements

Popkoor Prestige Gouda, dat wekelijks repeteert in De Theaterbakkerheij, geeft dit voorjaar niet alleen haar grote Show in de Goudse Schouwburg, maar is ook te horen en zien tijdens het Alphens Korenfestival op zaterdag 11 mei.

Voor meer informatie: www.popkoorprestige.nl

18-05-2019 09:00