Za. 18-05: Nationale postzegeltentoonstelling Gouda 2019 met veel ‘Goudse’ activiteiten

De Nationale postzegeltentoonstelling Gouda 2019 is van 18 t/m 20 april 2019 in de sporthallen van De Mammoet. Er zijn veel aan Gouda gerelateerde activiteiten:

– expositie met ca. 300 prentbriefkaarten Gouda voor 1940 (collectie van Gouwenaar Henk Polhuijs)

– expositie ‘Gouda van de kaart’ (bekende Goudse plekjes van vroeger met foto’s anno 2018 (prentbriefkaarten collectie Henk Polhuijs, foto’s Kevita Badloe Jr. en teksten Leon Mijderwijk)

Advertisements

– tentoonstellingscatalogus met een bijzondere Goudse persoonlijke postzegel en diverse Goudse artikelen o.a.   “Gouda meer dan Markt en Mammoet”, “Militaire post uit garnizoensstad Gouda” en “Reclame in Gouda”.

– lezing ‘De (verdwenen) industrie van Gouda’, door Corry de Jong: vrijdag 19 april 11.00 uur

– lezing Rien de Jong: Militaire post uit garnizoensstad Gouda, zaterdag 20 april 13.00 uur

– opening Dag van de Jeugdfilatelie door Goudse kunstenares Sandra Smulders (ontwerpster Fabeltjeskrant postzegels PostNL)

– Verkoop drie speciale Beursvelletjes PostNL ontworpen door Kevita Badloe Jr. Een van de velletjes heeft drie postzegels met Goudse foto’s.

– Jeugdveiling, waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan de Voedselbank Gouda.

 

De tentoonstelling van 770 kaders en 24 literatuurinzendingen wordt gecombineerd met een beurs van rond de 60 stands en meer dan 25 activiteiten, waaronder 8 lezingen/boekpresentaties . Ze is met internationale deelname uit België en vijf andere landen en is interactief: o.a. kennen bezoekers ook een prijs toe, is via QR codes informatie over verzamelingen beschikbaar op de mobiele telefoon.

Op de beurs zijn 34 postzegel- en brievenhandelaren uit 7 landen: Duitsland, België, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Italië, Faeröer, Liechtenstein en Nederland.

Op zaterdag is de Dag voor de Jeugdfilatelie met activiteiten en prijzen.

Voor een volledig programma met data en tijdstippen zie www.SFEG.nl.

18-05-2019 09:00