Za. 17-3: Aandacht voor spierziekten in De Goudse Schouwburg

Gouda – Op zaterdag 17 maart presenteert het Scapino Ballet de voorstelling Scala in De Goudse Schouwburg in Gouda. Scala is een theatrale dans op hoog niveau en het spannende vervolg op de baroksensatie Pearl waarmee Scapinodansers vele harten wisten te veroveren. Tijdens de bijzondere voorstelling Scala wordt er aandacht gevraagd voor spierziekten en het Prinses Beatrix Spierfonds.

De voorstelling van Scala staat dan ook in het teken van ‘Free To Move’. Free To Move is de ultieme vrijheid van bewegen, de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen. Dit is een initiatief waarmee het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival de bezoeker bewust wil maken, dat vrijheid van bewegen niet vanzelfsprekend is. Na afloop van de voorstelling vragen collectanten van het fonds het publiek een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Scapino heeft de missie van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival omarmd en zal dit in alle voorstellingen in Nederland verder uitdragen.

Scala
Met Scala, op live uitgevoerde, virtuoze barokmuziek, creëert choreograaf Ed Wubbe een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok. Scala gaat over romantiek, pracht en praal, verleiding en decadentie en roept beelden op van films als Dangerous Liaisons. Achter alle uiterlijke schoonheid doemt een duistere wereld op met intriges en verval. De tien musici van Combattimento, aangevuld met twee operazangers, laten de dansers schitteren op aria’s en vioolconcerten van o.a. Vivaldi en Händel. Samen met de imposante kostuums krijgt Scala een operateske enscenering waarin alles draait om menselijk drama.

Advertisements

Free To Move
In 2013 is het initiatief ontstaan tussen het Holland Dance Festival en het Prinses Beatrix Spierfonds om aandacht te vragen en fondsen te werven voor de strijd tegen spierziekten. Jaarlijks openen zij samen het Nederlandse dansseizoen tijdens het dansgala Free To Move in Den Haag. Tijdens deze avondvullende voorstelling zijn nagenoeg alle grote dansgezelschappen van ons land te zien nog vóórdat ze in het theater staan. De inzet van alle dansers is geheel belangeloos en de opbrengst van de kaarten gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds ten bate van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Scapino Ballet Rotterdam draagt de belangrijke boodschap “dans in de strijd tegen spierziekten” verder uit naar het Nederlandse publiek tijdens de landelijke tournee van Scala.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl