Za. 17-11: Voorstelling ‘Boerderij in de buurt’ in Vlist

Op zaterdagavond 17 november wordt in Vlist op het melkveebedrijf van de familie Aantjes de voorstelling ‘Boerderij in de buurt’ gespeeld. Centraal staat de vraag: hoe ga je met elkaar in gesprek wanneer de ene boerderij hard aan een herbestemming nodig is en de andere zich verder wil ontwikkelen als boerenbedrijf. Publiek en acteurs praten samen over nieuwe kansen op het platteland.

In dit ‘toneel op de deel’ wordt niet hét antwoord gegeven. Wél wordt heel zuiver aangegeven waar de emoties zitten. En die kunnen hoog oplopen wanneer het bedrijfsbelang van de (toneel)boer in kwestie botst met de wens van de buren, die een tweede woonbestemming op hun erf willen realiseren. Speelsters van het Vlisterse toneelgezelschap De Dotters spelen enkele gastrollen.

Praktisch

De voorstelling begint om 19.30 uur. Kaartjes zijn te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/bidb-vlist of via info@agrarischerfgoed.nl.
Bezoekers van de voorstelling zijn al om 18.15 uur welkom op Bonrepas 2. Dan zet de familie Aantjes namelijk hun bedrijf al open voor de toneelbezoekers om hen te vertellen en te tonen hoe ze dit boerenbedrijf met z’n 130 melkkoeien, jongvee en kalfjes runnen.

Advertisements

‘Boerderij in de buurt’ is een rondreizende theaterproductie van de koepelorganisatie Stichting Agrarisch Erfgoed Nederland. Met medewerking van de jubilerende Stichting Boerderij en Erf Alblasserwaard, Krimpenerwaard en Vijfheerenlanden en Boerderijenstichting Utrecht vindt deze laatste voorstelling op een boerenbedrijf plaats in Vlist, op de grens van beider werkgebieden: de Krimpener-, Lopiker- en Ablasserwaard.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

17-11-2018 09:00