Za.17-01: Opening Tentoonstelling Gandhi – Geweldloze actie, Vrede is de weg

Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid te Gouda organiseert een tentoonstelling over Mahatma Gandhi. De expositie duurt van 17 januari tot 1 juli 2015.
De nadruk in deze tentoonstelling ligt op wie en wat Gandhi hebben geïnspireerd én op de vele actievormen die Gandhi propageerde: altijd geweldloos, maar dat wil absoluut niet zeggen zonder gevaar. Geweldloze actie vraagt juist om moedige, opofferende mensen met een lange adem.
Gandhi was in Zuid Afrika lange tijd actief in de strijd van de Indiërs voor gelijkberechtiging. Later in India was hij de belangrijkste leider in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Britse koloniale overheersers. Hij benadrukte voortdurend het belang van ‘satyagraha’: actief geweldloos verzet.

Waar: Museum voor Vrede en Geweldloosheid, Turfmarkt 30, Gouda
Wanneer: 17 januari – 1 juli 2015
dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00, zaterdag 12.00-17.00

Sinds juli 2013 zijn er aan de Turfmarkt 30 in Gouda nu twee musea in één: als vanouds het Verzetsmuseum Zuid-Holland en nu ook het Museum voor Vrede en Geweldloosheid. Die laatste heeft een mooie plek in de serre. Hier is niet alleen de wisseltentoonstelling ‘Gandhi’ te zien; er is ook een compacte, maar boeiende vaste opstelling over Vrede.

Advertisements