Za.17-01: Onthulling remake interieurschilderij in Museum gouda

ONTHULLING REMAKE INTERIEURSCHILDERIJ VAN KUNSTENAAR JOS VAN DER BIEZEN Vernissage op 17 januari 2015, 16.00 uur in de Sint-Janskerk te Gouda.

De Australische ambassadeur mr. Neil Mules onthult op zaterdag 17 januari om 16.00 uur de ‘Remake’ van het interieurschilderij van de Sint-Janskerk van Hendrick van Vliet uit 1662. Dit kunstwerk ‘emigreerde’ naar Australië en hangt nu in het Victoria National Museum te Melbourne, Australië. De Goudse kunstschilder, Jos van der Biezen, kostte het 9 maanden om een exacte kopie te maken.
Tot eind januari 2015 kan men in de kerk genieten van een expositie van Jos’ moderne werk. De Sint-Janskerk heeft de “Remake” voor een jaar in bruikleen.

Jos van der Biezen
Jos is geboren in 1959 te Bennekom en reisde als jong afgestudeerde fysiotheratpeut in 1985 naar Nieuw Zeeland om daar zijn vak uit te oefenen. Daar aangekomen bleek dat hij zich beter thuis voelde als kunstschilder en volgde hij een opleiding schilderen en tekenen aan de kunstacademie te Auckland. Na afronding van deze opleiding vertrok Jos naar China om in de leer te gaan bij de Chinese kunstenaar Han Le Yi, docent aan het Central Drama College te Peking. De invloeden van genoemde opleidingen en een wereldreis zijn onlosmakelijk verbonden met zijn actuele werk.

Advertisements