Za.14-02: IJsselhof opent deuren op Valentijnsdag

Nederlanders nemen  weinig tijd om te rouwen om hun overleden geliefde. Per jaar verliezen 55.000 mensen hun partner. Bijna elke dag is er dus wel iemand in de buurt van Gouda die afscheid moet nemen van zijn partner. Yarden opent daarom op Valentijnsdag (zaterdag 14 februari) de deuren van haar locatie aan de Goejanverwelledijk 6 in Gouda om mensen te helpen bij het verwerken van hun verlies op deze moeilijke dag.

Eén op de vier achterblijvers houdt na het overlijden van zijn geliefde noodgedwongen op met werken. De achterblijvers gunnen zichzelf te weinig tijd om goed afscheid te nemen. Dit heeft grote impact op hun verdere leven.

Overleden geliefde herinneren
Om op de dag van de liefde ook overleden geliefden te herdenken organiseert Yarden in Gouda een herinneringsbijeenkomst. Op deze herinneringsbijeenkomst is iedereen welkom. Het thema is ‘Liefde is sterker dan de dood’. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld hun geliefde herdenken met muziek en sprekers of kunnen een kaars ter nagedachtenis aansteken.

Advertisements

‘Liefde is sterker dan de dood’

Dorien de Bruijne (locatiemanager IJsselhof): “Juist op Valentijnsdag kan het gemis van een geliefde zwaar voelen, want ondanks het overlijden blijft de liefde levend. Juist omdat een overleden geliefde altijd onderdeel blijft uitmaken van het leven van de achtergebleven partner is het goed om deze liefde op speciale dagen te herdenken. Om mensen op deze dag bij te staan, openen wij daarom onze deuren op zaterdag 14 februari tussen 16:00 en 18:00 uur. Iedereen is meer dan welkom.’

 

Voor meer informatie: www.yarden.nl/herinneringsbijeenkomst.

 

Yarden Begraafplaats en Crematorium IJsselhof

Goejanverwelledijk 6

2806 NZ Gouda