Za.14-02: Bieruitje Hoge Noorden

Biertrips is een recent gestart Gouds initiatief die bieruitjes in binnnen- en buitenland organiseert. Het volgende bieruitje is zaterdag 14 februari. Vanuit Gouda vertrekt de bus naar brouwerij Maallust te Veenhuizen en vervolgens naar speciaalbiercafé De Koffer te Groningen. Voor dit bieruitje zijn nog ongeveer 12 plaatsen beschikbaar in de luxetouringbus (met tafeltjes). De kaartjes zijn te koop via de site www.biertrips.nl

De bus vertrekt om 9.30 uur vanaf station Gouda, Bloemendaalzijde. Onderweg pikken we in Utrecht deelnemers op en gaan dan rechtstreeks door naar brouwerij Maallust in Veenhuizen. Hier beginnen we met een lunch en gaan vervolgens vier ambachtelijke speciaalbieren van Maallust proeven. Hierna nog een rondleiding door brouwerij en door het voormalige strafkolonie Veenhuizen(bekend van het boek De Pauperparadijs!). Voordat we doorgaan naar speciaalbiercafé De Koffer krijgt een ieder de mogelijkheid om lekkere biertjes voor thuis in te slaan.
Rond 15.00 uur komen we aan bij De Koffer in Groningen. Dit is waarschijnlijk het leukste speciaalbiercafé van het noorden. Ook hier een proeverij van drie speciaalbieren. Dit keer van brouwerij Bax uit Groningen. De brouwers zijn aanwezig in De Koffer om tijdens het proeven te informeren over hun brouwsels. Hierna is er nog tijd om twee uurtjes na te borrelen in De Koffer, waar er keuze is aan meer dan 300 soorten speciaalbier uit binnen- en buitenland! Rond uiterlijk 21.00 uur komt de bus weer aan in Gouda.
Prijs voor dit uitje bedraagt €65,- per persoon en is incl busvervoer v.v. (met op de terugweg versnaperingen en zeer goede Duitse pils en/of wijn), lunch, rondleiding Maallust en strafkolonie, twee keer een bierproeverij, onbeperkt bitterballen in De Koffer. Enkel de drankjes bij het naborrelen zijn voor eigen rekening.