Za.13-12: Candlelight Shopping

Voor het tweede jaar op rij wordt op 13 december, de zaterdag aansluitend aan Gouda bij Kaarslicht, Candlelight Shopping georganiseerd in het centrum van Gouda.
De winkels zullen dan tot 22.00 uur geopend zijn en een deel van de Warenmarkt zal blijven staan.

Er vinden tal van andere activiteiten plaats in de historische binnenstad. Vanaf 19.00 uur is er eerst de Lichtjesparade : een stoet van vrolijke lichtjes trekt dan door het centrum langs leuke kleine activiteiten van muziek tot theater in de stad. Geweldloosheid en Vrede is het thema van de tocht, waarbij ook het Verzetsmuseum, Museum Gouda en de kerststal (van de Kinderboerderij) Achter de Waag worden aangedaan.

In deze optocht lopen onder meer de kinderen mee van de Brede school, hun ouders, familie en vrienden. Dit jaar sluit ook een groep bewoners aan van Zorgcentrum de Hanepraij met begeleiders. En iedere andere Gouwenaar, die een lichtje meebrengt is van Harte Welkom om aan te sluiten bij deze tocht van Vrede en Geweldlooosheid. Na afloop van deze wandeling is er een bijeenkomst op de Markt waar gezamenlijk het lied van Gouda wordt gezongen met Elise Mannah en het koor van de Casimirschool.

Advertisements

Dan begint aansluitend de Erasmus Lichtjesloop, een sportieve loop door het centrum en net daarbuiten. Ook deze loop staat in het thema Vrede en Geweldloosheid, het gaat om het plezier en er is geen sprake van een wedstrijd. Voor deze loop kun je je opgeven bij www.vs-sport.nl/#aanmelden-lichtjesloop-gouda/c1qgm

Candlelight shopping wordt georganiseerd in samenwerking tussen de Goudse kerken, de Samenwerkende Ondernemers Gouda, de Brede School, de Warenmarkt en Atletiekvereniging Gouda.
Voor meer informatie over de wintervenementen in Gouda www.welkomingouda.nl