Za. 12-5: Nationale molendag

Gouda – Burgemeester Milo Schoenmaker opent om 11.00 uur de Nationale Molendag in Gouda en tevens een speciale expositie in molen De Mallemolen.

De Afgelopen weken hebben kinderen van De Klup Gouda (kinderen met een verstandelijke beperking) kunstwerken gemaakt. Pien Siegert, kunstenares en beroepskracht van De Klup Gouda, heeft dit project geleid. De kunstwerken worden tentoongesteld op de expositiezolder in molen De Mallemolen in Gouda.

De officiële opening wordt op 12 mei om 11.00 uur verricht door burgemeester Milo
Schoenmaker, geassisteerd door de kinderen die de kunstwerken hebben gemaakt. De expositie is te bezichtigen op de zaterdag 12 mei van 11.00 tot 16.00 uur. Tijdens de expositie wordt geld ingezameld voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Advertisements

Stichting De Klup is een organisatie in Gouda die onder meer naschoolse opvang biedt aan kinderen van 4 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking. De organisatie draait op beroepskrachten en veel vrijwilligers. De vereniging van Goudse Molenaars bestaat uit vrijwillige molenaars die elke zaterdag de Mallemolen in Gouda laten draaien. Deze molen heeft een mooie expositiezolder waar kunstenaars gratis kunnen exposeren.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

12-05-2018 09:57