Za.11-10: Workshop mozaïeken in Kort Haarlem

Op initiatief van een aantal betrokken wijkbewoners wordt er op zaterdag 11 oktober in ’t Gebouwtje aan de Coornhertstraat 2A een gratis workshop mozaïeken georganiseerd voor bewoners van Kort Haarlem.

Marlinda Wijers, een bewoonster uit Kort Haarlem die dol is op mozaïeken, liep al tijden rond met een gaaf plan: Mensen uit de wijk bij elkaar brengen in een gezamenlijke activiteit waar uiteindelijk de hele wijk van kan genieten.

Het plan is om in een aantal sessies een vijftigtal stoeptegels door bewoners uit de wijk (jong en oud) te laten mozaïeken. Er komt een basispatroon zodat de tegels herkenbaar zijn als één geheel, verder is men vrij om te mozaïeken. De tegels komen verspreid door de wijk te liggen. Op de stoeptegels komt een combinatie van cijfers en letters te staan, waardoor aan verschillende spelvormen kan worden gedacht, zoals:

Advertisements

 Puzzeltochten
 Levend bingo
 Scrabble/Wordfeud met teams
 Woordwandeling door de wijk

Als mozaïekgroep hopen wij met dit plan de leefbaarheid in de wijk te versterken, verbindingen in Kort Haarlem tot stand te brengen, mensen spelenderwijs de buurt te laten leren kennen, verkennen en herkennen, een kleurrijke, vrolijke wijk te creëren, het spelen op straat te bevorderen en gewoon gezellig met je buren creatief bezig te zijn.

Want waar verbondenheid is, zullen mensen meer naar elkaar omkijken en we weten allemaal hoe belangrijk dat is in de huidige participatiemaatschappij.

Op zaterdag 11 oktober is de aftrap van dit project met de eerste workshop, uiteraard in ’t Gebouwtje aan de Coornhertstraat 2A. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen Kort Haarlemmers binnen komen wandelen om samen met ons de handen uit de mouwen te steken en mee te mozaïeken.