Za.11-10: Urban Chase

Op zaterdag 11 oktober 2014 vindt in Gouda het evenement Urban Chase plaats. Urban Chase is een kruising tussen een speurtocht en een obstakelrace, waarbij teams van twee met behulp van familie, vrienden en mensen op straat bijzondere fysieke en mentale opdrachten moeten volbrengen. Het evenement legt de nadruk op het fun-karakter en is daarom een uitdaging voor zowel sporters als niet-sporters.

De uitdagingen – ChasePoints genoemd – die de deelnemers tegenkomen liggen verspreid door de stad. Voor de race krijgen de lopers een aanwijzingenlijst en aan de hand daarvan moeten ze de locaties gaan bepalen. De opdrachtpunten brengen je op de mooiste plekken van de stad en doen een beroep op je doorzettingsvermogen, vindingrijkheid en teamwork. Een aantal opdrachtpunten die de deelnemers kunnen verwachten zijn: abseilen, kanoën, speurwerk en natuurlijk iets met kaas.

Right To Play
Naast het creëren van een speelterrein voor volwassenen in de stad Gouda, vraagt de organisatie ook aandacht voor het goede doel Right To Play. Right To Play zet zich in voor het recht van ieder kind om te spelen. Ze geven kinderen de kans om constructieve deelnemers te worden aan de maatschappij, ongeacht geslacht, handicap, ras, sociale achtergrond of geloof. Door sport en spel dragen zij bij aan sociale verandering in geme enschappe n die getroffen zijn door oorlog, armoede en ziekte. Right To Play staat bij twee ChasePoints centraal . Één pre-ChasePoint – voorafgaand aan het evenement – en één tijdens de Chase.

Advertisements

Inschrijven kan nu via de website www.urbanchase.nl en neem het onder anderen op tegen olympiërs Robert Lathouwers en Niels Kerstholt.