Za.11-10 en Zo.12-10: Open (stoomtrein)Dagen

Wilt u eens een Pacific stoomlocomotief – een 24 meter lange machine – onder stoom van dichtbij zien, een voetplaatritje op een stoomloc meemaken of een stoomtreinreisje op het hoofdspoorwegnet beleven? Kom dan naar de Open (stoomtrein)Dagen op zaterdag en zondag 11/12 oktober 2014 in het museumstoomdepot te Rotterdam Noord aan de rand van het Kralingsebos. Ervaar daar een stoomlocomotievendepot in vol bedrijf.

Beide dagen wordt een aantal grote stoomlocomotieven onder stoom gebracht. De dienstvaardige machines van de Stoom Stichting Nederland (SSN), maar ook locomotieven van zusterverenigingen zoals de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) en Stoomtrein Goes Borsele (SGB). Daarnaast zijn er verschillende modelbanen in bedrijf en worden er stoomtreinpendelritten gereden tussen het stoomdepot en het NS-station Gouda. Er is ook een heuse spoormarkt en zijn er uiteraard restauratieve voorzieningen. Een leuk evenement voor jong en oud. Stoom blijft fascineren ook al hebt u het eerder gezien.

In Gouda nabij het NS-station is voldoende parkeergelegenheid. Reist u per Openbaar Vervoer? Dan biedt station Gouda een perfecte overstap op onze stoomtrein naar het museumdepot. Nabij het station Gouda worden bij een speciaal SSN-verkooppunt toegangskaarten voor de stoomtrein naar het SSN-depot in Rotterdam verkocht, waarbij toegang tot de perrons wordt verleend bij de poortjes.

Advertisements

Reist u rechtstreeks naar het museumdepot? Ook hier is parkeergelegenheid en worden toegangskaarten bij de ingang van het depot, waarbij bezoekers eveneens gebruik kunnen maken van de pendelritten per stoomtrein naar Gouda en terug. De definitieve aankomst en vertrektijden van de pendelritten worden op de website www.stoomstichting.nl gepubliceerd.
Het evenement is op beide dagen van 10:00-18:00 uur geopend. De toegangsprijs inclusief pendelrit bedraagt € 15.00 en € 7,50 voor een kind (4-14 jaar). Het adres van het SSN-depot is: Rolf Hartkoornweg 50, 3034 KL Rotterdam.