Za. 09-11: Mode- en performanceshow Gouda

Op zaterdag 9 november is er een bijzondere mode- en performanceshow aan de Lange Groenendaal 72 in Gouda. Het start om 13 uur en 15 uur. De organisatie is in handen van edelsmid Jacqueline Hurkmans en kunstschilder Jeannette Quakkelaar.

De samenwerking van Jacqueline Hurkmans met Jeannette Quakkelaar leverde deze performance show op. Jacqueline heeft haar edelsmederij annex kunstgalerie in Gouda sinds 2018.
Geshowd wordt kleding van Jeannette en sieraden van Jacqueline tijdens elk van de twee shows die een half uur duren. De shows worden niet alleen met live muziek begeleid, maar ook met de voordracht van gedichten.

Iedere jurk heeft een naam en hierbij hoort een liefdesgedicht. Het bijzondere aan deze show is dat de jurken van stof zijn gemaakt met daarop de prints van schilderijen van Jeannette Quakkelaar. Daarnaast hoort bij elk schilderij een gedicht. De schilderijen en gedichten maken deel uit van de Liefdestrip. Dit is een verzameling van meer dan 30 schilderijen en gedichten die de kunstenaar en Rob Vellekoop in een periode van drie maanden creëerden. Na het schilderwerk besloot Jeannette van de werken jurken te maken die op deze dag geshowd worden.
Edelsmid Hurkmans heeft in de galerie naast handgemaakte sieraden van zichzelf ook die van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Daarnaast kan de bezoeker er wisselende collecties vinden, zoals glaskunst, schilderijen, fotografie en sculpturen.

Mode- en performance show
Lange Groenendaal 72, Gouda
Maandag 9 november 2019
Eerste show start om 13 uur (tot 13.30 uur)
Tweede show begint om 15 uur (tot 15.30 uur)

Advertisements

09-11-2019 09:00