Za.09-05: Fairtrade wandeling

Ook dit jaar wordt in Gouda een Fairtrade wandeling gehouden door het historische stadscentrum langs winkels en horeca waar Fairtrade producten worden verkocht en geserveerd. De wandeling wordt georganiseerd door de Stichting Fairtrade Gouda en is gratis voor de deelnemers. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 9 mei en is een onderdeel van de Wereld Fairtrade Dag.

De wandeling gaat langs restaurant Bangkok City aan de Lange Tiendeweg, banketbakkerij Van Dijk aan de Doelenstraat, wijnhandel Van der Velde en Halewijn aan de Peperstraat, Museumhavencafé in het Museumhavenkwartier, supermarkt Plus van Ee aan de Constantijn Huygensstraat, de Wereldwinkel aan de Lange Groenendaal en theewinkel Simon Levelt aan de Korte Tiendweg en eindigt bij café Kruim in de Chocoladefabriek aan Klein Amerika.

Bij alle winkels en bedrijven krijgen de deelnemende wandelaars een Fairtrade hapje en drankje en vertellen de eigenaars iets over hun zaak.

Advertisements

De start is om 14 uur bij Bangkok City aan de Lange Tiendeweg 57 en eindigt rond 17.45 uur in de Chocoladefabriek. Onderweg kunnen de wandelaars meedoen aan een puzzelwedstrijd. Onder de juiste oplossers wordt aan het eind van de wandeling een dinerbon verloot, goed voor een driegangen Fairtrade diner bij Bangkok City.

De wandeling is gratis maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan uiterlijk tot 7 mei per email naar justin@fairtradegouda.nl

Wereld Fairtrade Dag staat dit jaar in het teken van eerlijk fruit, met name bananen. Overal in de wereld zijn op deze dag acties en activiteiten om aandacht te vragen voor eerlijke handel (fair trade). Momenteel wordt nogal met de prijs van bananen gestunt. De vraag is of die scherpe prijzen nog wel recht doen aan de arbeid en werkomstandigheden van de kleine boeren. Dat is volgens de Stichting Fairtrade Gouda in elk geval wel zo met Fairtrade bananen.

Vorig jaar werd deze Fairtrade wandeling in Gouda voor de eerste keer gehouden. Ondanks het slechte weer waren er toen ruim veertig deelnemers. Alle drankjes en hapjes worden aangeboden door de deelnemende bedrijven.