Za.08-11: Kunstenaars Nocturne aanwezig in museum Gouda

Vanaf 19 oktober exposeert het collectief NOCTURNE in Museum Gouda: vier kunstenaars die de andere kant van de schoonheid laten zien: de duistere kant. Deze vier kunstenaars werken al enkele jaren samen onder de naam NOCTURNE. De expositie van NOCTURNE is te zien tot en met 1 februari 2015.

Regelmatig is één van de vier kunstenaars aanwezig bij de tentoonstelling: op 8, 15 en 29 november, 6, 13 en 20 december, 17, 24 en 31 januari van 14.00 – 16.00 uur. Op 10 januari zijn alle vier de kunstenaars aanwezig voor vragen (14.00 -16.00 uur).

De vier kunstenaars hebben in Museum Gouda elk hun eigen expositieruimte gekregen. In deze vier toonzalen laten de kunstenaars recent, autonoom werk zien. Als groep hebben de kunstenaars bovendien de beschikking gekregen over twee klassieke zalen in Museum Gouda : Het Ruim met de Schuttersstukken uit de 17e eeuw en de Gasthuiskapel met de Altaarstukken uit de 16e eeuw.

Advertisements

De vier kunstenaars uit Gouda en regio zijn:
• Marie Louise Elshout, schilder. Zij zal acht grote doeken exposeren, met als thema ‘leven en dood’. Haar werk heeft doorgaans een link met de Romantiek en 19e eeuwse fotografie.
• dindi. fotograaf. Dindi fotografeert onder water. Wat eerst sprookjesachtig lijkt, is bij nader zien toch destructief.
• Birgitta Sundström Jansdotter, schilder. Birgittta schildert monumentaal, figuratief, brutaal. Gebondenheid en vrijheidsdrang zijn een terugkerend thema in haar werk.
• Henrique van Putten, beeldenmaker. Henrique maakt vaak dierfiguren en fabelwezens. De beelden zijn vaak gruwelijk en vertederend tegelijkertijd.

Speciaal voor de expositie is een film gemaakt, waarin de kunstenaars in hun atelier geportretteerd werden.

Bezoekers aan de tentoonstelling worden uitgenodigd om door middel van een stembiljet aan te geven welk werk aangekocht zou moeten worden door Museum Gouda. Het werk met de meeste stemmen zal inderdaad worden aangekocht en krijgt een plek in de Schatkamer van Museum Gouda.

Op 8, 15 en 29 november, 6, 13 en 20 december, 17, 24 en 31 januari van 14.00 – 16.00 uur is één van de vier kunstenaars aanwezig op zaal. Op 10 januari (14.00-16.00 uur) zijn alle vier de kunstenaars aanwezig voor vragen.