Za. 08-10: Officiele opening Regenboogzebrapad Gouda

Op dinsdag 11 oktober is internationale coming-outdag. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (lhbt) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.
In Gouda wordt hier al op zaterdag 8 oktober aandacht aan besteedt. Dan wordt het “diversiteitspad”, zoals in Gouda het regenboogzebrapad aan de Fluwelensingel wordt genoemd, officieel geopend.

Het gekleurde zebrapad staat voor de diversiteit in de stad Gouda. Gouda is een stad waarin iedereen welkom is en zichzelf mag en kan zijn, ongeacht ras, geloofsovertuiging of seksuele voorkeur. Met het diversiteitspad wordt aandacht gevraagd voor acceptatie van en naar alle inwoners van de stad Gouda. Het regenboogzebrapad is een initiatief van de Goudse belangenvereniging “Gouda Roze” en is tot stand gekomen met financiële bijdragen van GoudaPot en Kruim eten en drinken.
Het diversiteitspad wordt zaterdag 8 oktober om 10.00 uur officieel in gebruik genomen.

Gouda mag zich in 2018 Roze Stad van Nederland noemen, met als hoogtepunt de viering van de landelijke Roze Zaterdag 2018.

Advertisements