Za. 08-06: Wendy v.d. Heuvel en Magda Rijneke exposeren

Van 8 juni tot 31 augustus 2019 exposeren Wendy van de Heuvel en Magda Rijneke in de raam- en trapvitrines in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen.

Wendy v.d. Heuvel volgde haar opleiding aan de academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Haar werk bestaat uit fotografie en zeefdrukken. Ook maakt zij tekeningen, illustraties en schilderijen. “Ik kan na jaren nog steeds niet kiezen wat ik het leukste vind om te doen, of wat het best bij mij past. Het één sluit het ander niet uit, maar vult het juist aan….” aldus v.d. Meulen.

Bij haar fotografie moet u niet denken aan “plaatjes schieten” maar aan het zorgvuldig opbouwen van een verrassende compositie. De zeefdrukken zijn bijzonder kleurig.

Advertisements

De keramische werken van Magda Rijneke horen thuis in een traditie van pottenmakers, die vooral bewogen worden door het aardse van klei. Ze werkt graag met oxides die aan de klei een bijzonder kleureffect geven waarbij de structuur van de huid een belangrijke rol speelt.

De werken worden handmatig en dus zonder draaischijf opgebouwd. Elk stuk is uniek en eenmalig. Magda zoekt de perfectie juist in het niet-perfecte. Elke kant heeft daardoor iets verrassends. Ze laat zich inspireren door de natuur. De aardse kleuren van de herfst zijn haar grootste inspiratiebron.

De tentoonstelling is tijdens openingstijden van De Kroon gratis te bezichtigen.

08-06-2019 09:00