Za.07-02: Cantatedienst in de Sint-Janskerk

Op zaterdag 7 februari 2015 organiseert Driestar educatief een cantatedienst in de Sint-Janskerk te Gouda (aanvang 16.00 uur, toegang gratis). Voorafgaand aan deze dienst is er in het gebouw van Driestar educatief een programma van Studium Generale met uitleg over de cantate die uitgevoerd zal worden en aansluitend een rondleiding door de Sint-Janskerk.

Cantatedienst – ‘Man singet mit Freuden vom Sieg’, BWV 149 van J.S. Bach
Op D.V. zaterdag 7 februari 2015 wordt er door een projectkoor van onder andere oud-studenten en collega’s de cantate ‘Man singet mit Freuden vom Sieg’, BWV 149 van J.S. Bach te gehore gebracht in een cantatedienst die om 16:00 uur begint in de Sint-Janskerk te Gouda. De toegang is gratis.

Aan deze dienst werken het projectkoor van Driestar educatief en het orkest Delphi-consort mee, onder leiding van dirigent Ton van Driel. Ds. G.C. Vreugdenhil is hier als predikant bij betrokken.
De solisten zijn:
Loes van Schothorst, sopraan
Marga Ockhuijzen, alt
Adrian Fernandes, tenor
Janko Fraanje, bas
Geraldine van Gelder, orgel

Advertisements

Studium Generale – inleiding cantatedienst
Voorafgaand aan de cantatedienst op zaterdag 7 februari 2015 in de Sint-Janskerk biedt Driestar educatief een introductie op deze cantatedienst aan. Daarin wordt op de ontstaansgeschiedenis van de cantate ingegaan. De theologische achtergronden van de tekst worden belicht en het geheel wordt geïllustreerd met geluidsfragmenten.

Deze introductie zal verzorgd worden door Ton van Driel (dirigent). Tijdens de cantatedienst ‘s middags ontvangen de deelnemers aan het programma van Studium Generale een gereserveerde plaats, waar alles goed te zien en te horen is. Tussen de lezing en de cantatedienst wordt een lunch worden aangeboden en ontvangen deelnemers een rondleiding langs de Goudse Glazen in de Sint-Janskerk.

Het programma begint op zaterdagmorgen om 10.00 uur in het gebouw van Driestar educatief, Burg. Jamessingel 2 in Gouda. Kosten: volwassenen € 25, kinderen tot 16 jaar € 15 (inclusief lunch).