Za.06-12: Alexandra Kloppenburg uit Gouda in negende successeizoen Sterren op het Doek

Op zaterdag 6 december om 21.15 uur op Nederland 2 is Alexandra Kloppenburg uit Gouda te zien in het MAX-programma Sterren op het Doek dat in samenwerking met de BankGiro Loterij wordt gemaakt. Kloppenburg portretteert in deze aflevering actrice Angela Schijf.

In Sterren op het Doek interviewt Hanneke Groenteman een bekende Nederlander, die tegelijkertijd wordt geportretteerd door drie kunstenaars. De hoofdpersoon mag één van de kunstwerken uitkiezen en mee naar huis nemen. De overige schilderijen worden na iedere aflevering geveild voor het goede doel op www.wiebiedtermeer.nl. Op zaterdag 6 december om 21.15 uur op Nederland 2 is te zien of Angela Schijf het kunstwerk van Alexandra Kloppenburg uit Gouda kiest.

Alexandra Kloppenburg
De portretten van Alexandra Kloppenburg voelen abstract aan, toch is het model duidelijk herkenbaar. Het onderwerp is uitgangspunt, maar in het begin is niet bekend waar het schilderij eindigt. De schilderijen worden opgebouwd uit vele lagen olieverf. Alexandra houdt van de momenten in iemands leven waarop de persoon naar binnen keert. Veel van haar schilderijen hebben dan ook melancholie in zich.

Advertisements