Za.01-11: Garden Plaza Flora Cross

Zaterdag 1 november staat de 38e Garden Plaza Flora Cross op de agenda van vele sportliefhebbers. Al vele jaren is de Garden Plaza Flora Cross de grootste en populairste cross van Zuid-Holland. Met zo rond de 700 deelnemers slaagt AV’47 er elk jaar weer in veel atleten van pupil tot master naar de cross te halen.

Een cross is net even anders dan het hardlopen op de weg of baan. Het gaat minder om de tijd want die is afhankelijk van de zwaarte van het parcours die wordt bepaald door het weer. Er zijn edities geweest in de afgelopen jaren waarbij de ondergrond bevroren was, maar ook jaren met een modderig parcours door de vele regenval. Het is dus voor iedereen een leuke uitdaging. Naast de wedstrijden die openstaan voor leden van atletiekverenigingen zijn er ook prestatielopen over 4500 tot 9000 meter waarbij iedereen, ook niet-leden, zich aan kunnen melden. De eerste prestatielopen zijn vanaf 13.25 uur.

Estafette
Door het grote succes in de afgelopen jaren is de estafette niet meer weg te denken op het programma. De inschrijving staat open voor leden en niet-leden. Een team bestaat uit 4 deelnemers die ieder 1000 meter lopen. Alle denkbare combinaties zijn mogelijk een mix van jong, oud, dames en heren, is geen probleem. Voor het leukst verklede team, de leukste naam en het snelste team zijn prijzen beschikbaar. De start is om 12.30 uur. Aanmelden kan vooraf of de dag zelf tot 30 minuten voor de start.

Advertisements

Scholenestafette
Speciaal voor de lagere scholen van Boskoop en omstreken is er de strijd om de Scholen Wissel Bokaal: elke school kan inschrijven met een of meer teams, samengesteld uit 4 leerlingen, docenten en/of combinaties hiervan. Ook hier loopt ieder 1000 meter. Voor de scholenestafette geldt wel een extra voorwaarde; er mogen in een team maximaal twee deelnemers lid zijn van AV’47. De start van de scholenestafette is ook om 12.30 uur. De estafette is een hele leuke manier om kennis te maken met het atletiekonderdeel cross. We hopen ook dit jaar weer vele Boskoopse scholieren te verwelkomen!

De cross staat bekend om zijn altijd verrassende parcours, de gezelligheid en de heerlijke vers gebakken pannenkoeken. Daarnaast natuurlijk het bekende BOSKOOPS BOOMPJE voor iedere deelnemer. Genoeg redenen om mee te doen of te komen kijken!

Voor meer informatie: www.av47.nl