Woensdag 26 september vijfde editie Begroetingsdag

Gouda – In Gouda Noord wordt op woensdag 26 september voor de vierde keer de Begroetingsdag georganiseerd en staat de wijk geheel in het teken van begroeting. Verschillende organisaties (maar ook inwoners) krijgen de kans om kennis te maken met elkaar.

Een aantal voorbeelden van de activiteiten die georganiseerd worden:

Verhalen van vluchtelingen

Groepen 7/8 van 4 basisscholen zullen luisteren naar verhalen van kinderen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. Deze kinderen krijgen de kans om hun verhaal te vertellen aan leeftijdsgenoten. Ze maken kennis met elkaar en luisteren naar elkaar.

Advertisements
Cupcakes

Groepen 3/4 van 4 basisscholen gaan cupcakes bakken met de ouderen van Savelberg. Eenzame ouderen kunnen een leuke tijd doorbrengen met kinderen uit de wijk.

Bloempotten versieren

Kinderen van basisschool de Bijenkorf gaan tijdens deze activiteit bloempotten versieren. Vervolgens zullen ze langsgaan bij bewoners in de buurt en deze bloempotten overhandigen. Zo komen ze in contact met elkaar en wordt het straatbeeld opgefrist.

Voorlezen

Verschillende middelbaar scholieren gaan voorlezen bij de kleuterklassen van basisscholen.

Olympia

In het kader van sport & bewegen organiseert Olympia samen met de sportklas van de GSG verschillende spelletjes voor basisscholen. Zij zullen de Begroetingsdag starten door kennis te maken met andere kinderen en tegelijkertijd te bewegen.

Wie doen er mee?

Olympia, Brede School Gouda, Basisscholen: Bijenkorf, Vindingrijk, Koningin Wilhelminaschool. Middelbare scholen: GSG, Coornhert, Meander. BSO Quadrant en Verpleeghuiszorg Savelberg

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
25-09-2018 15:36