Woe. 10-10: Anders eten, langer genieten

Gouda – ‘Lekker eten en oog voor de aarde! Kom 10 oktober ervaren hoe dat samengaat’. Met deze wervende tekst probeert de organisatie van de Duurzaamheidsdag Gouda belangstellenden te trekken voor een duurzame maaltijd en een inspiratiesessie over duurzaamheid. Deze activiteit kreeg de naam Gouds Sustainable Food Event.

Het is een vervolg op de succesvolle Duurzaamheidsdag Gouda van oktober 2017 in het Coornhert Gymnasium. Dit keer heeft de organisatie onderdak gevonden in het Wellantcollege aan de Ronsseweg 555. Het vindt ’s avonds plaats.

Het programma bestaat uit twee delen: een maaltijd en een inspiratiesessie. Dat is een gevarieerde bijeenkomst over duurzaamheid. Zo gaan Hanneke van Ormondt van Urgenda en Adrian de Groot Ruiz van True Price in op vragen als ‘Hoe het zit met duurzaam eten’ en ‘Wat is de echte prijs die ons voedsel kost?’ Ook is er een quiz. Test wat je weet – of misschien juist niet – van duurzaam eten. Help jezelf en anderen bij het maken van goede keuzes, dingen waar je de dag erna gelijk al mee kunt beginnen.

Advertisements

De drie gangen streekmaaltijd wordt geserveerd van 18.30 tot 19.30 uur en is bereid door eco-leerlingen van het Wellantcollege met producten via Rechtstreex. Daarna is er koffie en thee met wat lekker duurzaams erbij van Gouds lunchcafé Curcuma en winkel&lunchroom Your Foodprint. Om 20.00 uur begint de inspiratiesessie. Aanmelden voor de streekmaaltijd is verplicht. Dat kan via www.duurzaamheidsdaggouda.nl vóór 1 oktober voor 7,50 euro per persoon (5 euro voor studenten en scholieren). Vol is vol. De andere bijeenkomst is vrij toegankelijk.

De avond wordt georganiseerd door de Raad van Kerken, Humanistisch Verbond, Fairtrade, IVN en NIVON in samenwerking met het Wellantcollege en de gemeente.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl
10-10-20018 09:00