Wo.28-01: Lezing Karel Eykman over zijn nieuwste boek ‘Een knipoog van u zou al helpen’

Op woensdag 28 januari houdt Karel Eykman in de Sint Joost kapel een lezing over zijn nieuwste boek ‘Een knipoog van u zou al helpen’. De theoloog, kinderboekenschrijver, dichter en liedjesschrijver Karel Eykman is vooral bekend geworden door zijn kinderbijbel ‘Woord voor Woord’ (op televisie voorgelezen door Aart Staartjes) en zijn werk voor het Schrijverscollectief dat teksten schreef voor t.v.-programma’s als De Stratemakeropzeeshow, de Film van Ome Willem, Het Klokhuis en Sesamstraat.
De avond wordt georganiseerd door de Federatie Gouda.

Onlangs schreef Eykman ‘Een knipoog van u zou al helpen’, bij iedere psalm een gedicht. In dat boek gaat hij in gesprek met de psalmen. Het
resultaat: een boek vol vrije poëzie, grappige cabaretliedjes, enthousiaste gospelsongs en droevige blues, onder het motto: geef me een psalm en ik maak er een gedicht bij. Hij komt in de Sint Joost kapel uit zijn gedichten voorlezen en over de psalmen vertellen.

De avond begint om 20.00 uur in de St Joostkapel, Lage Gouwe 134. De toegang is vrij. De Federatie Gouda is een geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken.

Advertisements