Wo.22-06: Popkoor Houdt Open Avond

VoxPop, Gouda’s jongste popkoor zoekt nieuwe leden voor het seizoen 16-17. Het koor houdt daarom een Open Avond op woensdag 22 juni. Op die avond zijn geïnteresseerden van harte welkom om een repetitie bij te wonen, te zingen en vooral de sfeer te proeven.

VoxPop bestaat sinds vorig jaar september. “Het voordeel dat we nog maar net bestaan is dat we nog maar betrekkelijk weinig liedjes hebben ingestudeerd,” zegt Mariela Añazco, dirigent en oprichtster van het koor. “Voor nieuwe leden betekent dat, dat ze niet met een grote achterstand beginnen.”

Volgens Añazco kenmerkt de sfeer van het koor zich door een combinatie van gezelligheid en plezier in het zingen. “We leggen de lat niet te hoog, maar we streven er wel naar om als zangers elke keer beter te worden,” aldus de dirigente. Zangers hoeven geen noten te lezen, maar oefenen aan de hand van songteksten en ingezongen opnames.

Advertisements

Het repertoire van VoxPop bestaat uit popklassiekers van toen en nu. Nummers van Adèle en Bruno Mars tot Leonard Cohen en Aretha Franklin worden gezongen. Elk jaar treedt het koor minimaal twee keer op, onder begeleiding van het live band. Het eerste concert, afgelopen 20 april in de Agniettenkapel was binnen no time uitverkocht. Dat belooft wat voor de toekomst!

Aspirant zangers zijn welkom op 22 juni bij de Wethouder Luidensschool, Heemraadslag 1 in Gouda. We beginnen om 20.00, inloop is vanaf 19.45.

Meer informatie op www.voxpopkoor.nl