Wo.21-01: Burgemeester Schoenmaker leest voor tijdens het Voorleesontbijt

Van 21 t/m 31 januari worden weer de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen gehouden. Voorlezen aan kinderen blijft belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en is vooral ook erg leuk. De Bibliotheek Gouda spant zich ieder jaar in om het (voor-)lezen te stimuleren. Daarom bieden we tijdens deze jaarlijkse campagne een uitgebreid programma aan kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Op 35 locaties in de stad gaan we voorlezen uit het prentenboek van het jaar: Boer Boris gaat naar zee, door Ted van Lieshout & Philip Hopman.
Traditioneel worden de Nationale Voorleesdagen gestart middels het Nationaal Voorleesontbijt. Bekende en gezaghebbende persoonlijkheden, waaronder H.K.H. Prinses Laurentien, lezen voor uit Boer Boris.
Ook in Gouda zal er een Voorleesontbijt plaatsvinden; op woensdag 21 januari a.s. om 09:00 uur in de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek aan het Klein Amerika. Burgemeester Milo Schoenmaker zal deze ochtend het prentenboek van het jaar voorlezen aan de kleuterklas van basisschool Wereldwijs. Enkele ouders en docenten zullen ook aanwezig zijn.