Wo. 13-11: Informatieavond Vergroening Houtmanspad

Een doorlopende route waar groen en water optimaal met elkaar verbonden zijn. Waar bewoners en bezoekers van de stad kunnen ontmoeten, wandelen, spelen, sporten, vertoeven, genieten en verwonderen. Dat is de droom van Singelpark Gouda. Inmiddels zijn de st. Mariewal, het Erasmusplein, het Regentesseplantsoen en de Spoorstraat getransformeerd naar aangename omgevingen met bloeiende planten en bomen. Kijk op de website om een indruk te krijgen van deze projecten.

Binnen het Singelpark is het Houtmanspad en de Coventstraat een van de meest versteende omgevingen. Er worden een aantal aanpassingen gepresenteerd voor een kwaliteitsimpuls voor dit gebied. Zonder ingrijpende wijziging aan kade en/of muren zijn in de huidige situatie  de mogelijkheden voor vergroening beperkt. Er zijn op de kade een aantal plekken waar ruimte is voor groen door gebruik van grote boombakken.

Op basis van de input op de eerdere informatie-avond en de uitgevoerde studies, worden de plannen voor de boombakken gepresenteerd. Naast de vergroening is er ook het idee om zitcomfort en aanzicht van de aanwezige  banken te verbeteren door bekleding met hout. Ook word er gepresenteerd hoe het plan voor de aanplant van de Conventstraat met klimplanten tegen de parkeergarage naar de pergola’s op het parkeerdak in zijn werking zal gaan. Daarom is er een informatieavond georganiseerd:

Op woensdag 13 november van 20.00 uur tot 21.30 (inloop vanaf 19.45).

Locatie: Koffiefabriek, Nieuwe Markt 64

Advertisements

Aanmelden kan via info@singelparkgouda.nl.

13-11-2019 09:00