Wo.10-09: Informatie avond muziekvereniging Concordia

Op woensdag 10 september om 19.00 uur informeert muziekvereniging Concordia geïnteresseerden over de verschillende muziekcursussen van het komende seizoen.
Deze informatie- en inschrijfavond vindt in verenigingsgebouw de Grote Haven plaats.
Ook dit jaar starten er weer 3 verschillende cursussen. Voor de beginners is er de cursus Algemene Muzikale Vorming. Er kan gekozen worden tussen melodisch (blokfluit) en slagwerk (trommelen). In beide cursussen leren de kinderen muzieknoten te lezen, maken ze kennis met ritmes en toonhoogtes. Er wordt tijdens de lessen geoefend op noten schrijven en er wordt muziek gemaakt met de bij kinderen erg populaire Boomwhackers (gekleurde toonbuizen). De muziekcursus is een prima voorbereiding op het leren bespelen van een muziekinstrument, maar is ook zonder vervolg erg waardevol voor de algemene ontwikkeling van kinderen. Kinderen uit groep 6 en hoger kunnen de cursus AMV-melodisch ook volgen op een mini-dwarsfluit i.p.v. een blokfluit.
De derde cursus die start is voor kinderen, maar ook volwassenen zijn hier uiteraard welkom, die al een jaar muziekles hebben gehad. Zij zullen in groepsverband op verschillende muziekinstrumenten zoals trompet, klarinet, hoorn, etc. les krijgen. De eerste lessen wordt er gekeken welk instrument er bij het kind past. Het gekozen instrument mag in bruikleen mee naar huis. Na zo’n 5 weken is de groep een heus orkest wat in de loop van het seizoen steeds meer meerstemmig gaat spelen om daarna in het leerlingenorkest in te stromen.
Met deze cursus wil muziekvereniging Concordia iedereen de kans geven om op een betaalbare manier een muziekinstrument te leren spelen. Het is een mooie manier om te beleven of muziek maken iets voor jou is. Meer informatie is ook te vinden op de website van Concordia: www.concordiahaastrecht.nl.