Wo.09-09: Lezing Henk Feikema in het Streekmuseum

In het kader van de tentoonstelling Romeinen boven water wordt op woensdag 9 september om 20.00 uur in het Streekmuseum Reeuwijk aan de Oudeweg 3 over dit onderwerp een lezing gehouden door Henk Feikema, auteur van het in 2014 verschenen boek “Karel de Grote – Mythe en werkelijkheid”.

Onze kennis over het Romeinse Rijk berust o.a. op archeologische vondsten en verhalen van klassieke schrijvers. Verwacht mag worden dat vondsten de verhalen bevestigen, maar dit blijkt hier niet het geval te zijn!
De laatste jaren zijn namelijk op diverse locaties in Europa objecten uit de Romeinse tijd en de tijd van de Vikingen samen in dezelfde aardlaag aangetroffen. Het is een combinatie die volgens historici onmogelijk is.
Verder heeft modern wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat de dateringen van Romeinse vondsten door foute aannames onjuist zijn. Ze blijken honderden jaren jonger te zijn! Bovendien blijkt volgens andere onderzoeken de chronologie van de geschiedenis eveneens niet te kloppen.
Ook is al meer dan honderd jaar geleden bewezen dat de verhalen niet in de Oudheid, maar in de Renaissance zijn geschreven.
De vraag is nu: Zijn de in de tentoonstelling getoonde voorwerpen eigenlijk wel Romeins? Het antwoord zal in de lezing worden gegeven.
De koffie staat om 19.30 klaar. Kosten € 2,50 incl. koffie, donateurs gratis