Wo.08-10: Lezing ‘Als sterven dichtbij komt’ in bieb Waddinxveen

Op woensdagavond 8 oktober 2014 om 20.00 uur vindt er in de vestiging Waddinxveen van de Bibliotheek De Groene Venen een presentatie plaats over het thema ‘Als sterven dichtbij komt’. Carolien Kooi, verbonden aan hospice Midden-Holland te Gouda vertelt tijdens deze presentatie meer en kan vragen beantwoorden.

Een lastig onderwerp dat we eigenlijk liever ver van ons afhouden. Maar als de dood zich dan toch aandient, wat staat ons dan te doen?
De meeste mensen sterven het liefst thuis in hun vertrouwde omgeving, dichtbij hun dierbaren en mantelzorgers en met behoud van eigen regie. Voor de mantelzorgers geldt hetzelfde, zij willen graag dichtbij blijven om afscheid te nemen. Er is veel zorg nodig, die intensief en zwaar kan zijn en dan is ondersteuning zeer welkom. Mogelijkheden als terminale thuishulp en hospicezorg zijn nog onvoldoende bekend bij stervenden en hun omgeving.

Toegang is gratis. Aanmelden is gewenst en kan via de website: www.bibliotheekdegroenevenen.nl, telefonisch (0182-640572) of in de vestiging.

Advertisements