Winterwonderland in het jarige Oudewater

Vrijdag 12 december en zaterdag 13 december is er een groots Winterwonderland in het jarige Oudewater, waarbij de Markt en de route naar de Franciscuskerk aan de Kapellestraat in winterse kerstsferen veranderen. Winterwonderland is een evenement van de Stichting Oudewater 750 jaar Stad in samenwerking met Stichting Reddingsplan Franciscuskerk, Ondernemersvereniging Oudewater, Vrienden van Oudewater, Midland FM en Schaatsvereniging Oudewater.
Vrijdag 12 december vanaf 15.00 uur is er in het centrum van Oudewater de jaarlijkse kerstfair, met volop hapjes en drankjes, cadeautjes, winterhuisjes en kerstmuziek. De kerstfair op straat loopt naadloos door in de kerstmarkt in de Franciscuskerk.

Vrijdag om 18.30 uur begint de kaarsjesavond van de Vrienden van Oudewater met een optocht met kaarsen en lampionnen vanaf De Wulverhorst naar de markt, en eindigt op de markt, waar het kerstverhaal wordt verteld en de lichtjes in de grote kerstboom ontstoken worden. Kinderen kunnen kerststukje maken en broodjes bakken. Die activiteit duurt tot 21.00 uur.

In de pastorietuin van de Franciscuskerk is om 20.30 uur de opening van de schaatsbaan. De Schaatsvereniging Oudewater verzorgt tot en met 4 januari 2015 een afwisselend programma voor jong en oud.

Advertisements

De kerstmarkt in de kerk gaat verder op vrijdagavond en eindigt zaterdag rond 15.00 uur, de kerstfair in de binnenstad is tot en met zaterdagavond geopend.