Wijkverpleegkundigen Vierstroom op de e-bike

Jeroen Buitenhek van Dichtbij het Nieuws test een e-bike van Fietslease Holland in Gouda

In de komende vier weken krijgen zo’n 400 medewerkers van Vierstroom Zorg Thuis een elektrische fiets. Vierstroom Zorg Thuis wil daarmee een voorbeeld zijn voor andere organisaties en stimuleren dat ook zij het mogelijk maken om een elektrische fiets aan te bieden aan medewerkers.

Vierstroom is voor het leasen van de e-bikes een unieke samenwerking aangegaan met drie organisaties voor het leasen, logistiek- en operationele zaken van de e-bikes. Hierdoor worden de medewerkers die gebruik maken van de leaseregeling volledig ontzorgd voor wat betreft het onderhoud en verzekering, maar ook voor hulp en pech onderweg en vervangend vervoer.

De e-bike zorgt voor minder reistijd, meer tijd voor de cliënten en het komt bovendien de vitaliteit van de medewerkers ten goede. De e-bike wordt gefaciliteerd voor iedereen, ook voor stagiaires. Vierstroom Zorg Thuis neemt daarbij alle kosten op zich, zodat de medewerkers zonder zorgen gebruik kunnen maken van de fiets. Zowel voor werk als privé.”

Advertisements

De e-bike van Vierstroom Zorg Thuis is niet zomaar een elektrische fiets. Samen met de fabrikant van de e-bikes is deze speciaal ontwikkeld voor het zorgpersoneel in de wijk. Het is een licht model e-bike met een krachtige motor en accessoires die bijdragen aan het gebruiksgemak in de zorg. Dankzij de grote accu is het niet nodig om onderweg op te laden.

Over de naam van de e-bike is goed nagedacht: Batavus Cura, naar de Romeinse godin van de zorg.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android  

09-07-2020 08:15