Werk Marinus van der Hoeven in Jaarboek Kunstenaars

Gouda – De Goudse kunstschilder Marinus van der Hoeven is met vier bladzijden , voorzien van afbeeldingen van schilderijen en tekst , in de editie 2019 van het Jaarboek Kunstenaars opgenomen. Zijn schilderijen bezitten een positieve uitstraling waarbij de persoonlijke beeldtaal aan de toeschouwer wordt overgedragen zonder daarbij een bepaalde interpretatie op te dringen.

De gepubliceerde afbeeldingen in het jaarboek bezitten de titels: Appelboombloesem, de Twee eenheid, Haagse Geluiden en Het Beslispunt. Dit toonaangevende Jaarboek is een uiting,waarbij Stichting Kunstweek invulling geeft aan haar doelstelling: Het vergroten van de belangstelling voor de beeldende kunst. In dit jaarboek wordt informatie gegeven over bekende Nederlandse kunstenaars, zoals o.a. Jeroen Krabbe, Ans Marcus en Daan van Roosegaarde . Verder zijn vrijwel alle disciplines in genoemd boek vertegenwoordigd. Het Jaarboek Kunstenaar is midden november uitgegeven en telt 290 bladzijden In A4 formaat.

Het is zowel een praktisch naslagboek als referentie met autoriteit. Het eerste exemplaar werd tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigd aan Winnie Sorgdrager, die per 1 mei afscheid heeft genomen van de Raad van State Het Jaarboek Kunstenaars 2019 is gepubliceerd door de Stichting Kunstweek en is verkrijgbaar in erkende boekhandels,musea en galeries.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

 

21-11-2018 09:15