Weer volop feest met Koningsdag in Gouda

Koningsdag 2018
Koningsdag 2018

Gouda – Op woensdag 27 april vieren we de verjaardag van de Koning. Na 2 jaar zonder feest, laten we Koningsdag in Gouda niet onopgemerkt voorbij gaan. Het feest begint al op dinsdagavond 26 april, waar Mass Events en GoudaFM op de Markt een mooi (gratis!) festival met artiesten neerzet. Ook op Koningsdag zelf kleurt Gouda oranje en is er van alles te beleven in de stad.

Burgemeester Pieter Verhoeve: “We vieren Koningsdag weer als vanouds. We hebben samen lang toegeleefd naar het moment dat dit weer kon en ik ben blij dat het nu weer feest is in de stad! Geweldig om te zien hoe Gouwenaars, ondernemers en sponsoren zich in alle saamhorigheid direct weer vol enthousiasme inzetten om er een mooie dag van te maken.”

Programma
Dinsdagavond om 18.30 uur barst het feest los op de Markt tijdens Koningsnacht. Op Koningsdag begint het feest op de Markt om 8.30 uur. Vanaf dan kan jong en oud zich ‘oranje’ laten schminken. Om 9.30 uur is de feestelijke aubade op de Markt en hijsen we de vlag. We zingen met elkaar het Wilhelmus, samen met een kinderkoor onder leiding van zangeres Anjo van Hemert, Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’ en Stedelijke Harmonie ‘Caecilia’.

In de Sint-Janskerk is om 11.00 uur het Oranje-Koningsconcert. Raam is de hele dag weer omgedoopt tot Oranjeboulevard. Hier zijn de (kinder-)vrijmarkt, verschillende kleine optredens en activiteiten. Er zijn ook activiteiten in de Lange Groenendaal, de Nieuwe Haven, de Vest en in de Grassenbuurt in Bloemendaal.

21-04-2022 07:41