Wedstrijdverslag Timios dames 1-Jupiter dames 1

Afgelopen zaterdag, 15 november, speelden we een uitwedstrijd tegen Jupiter dames 1 in Oudewater. Een team dat tweede, met één wedstrijd minder gespeeld te hebben dan de nummer 1, op de ranglijst stond met 28 punten net boven ons met een puntenaantal van 25. We wisten van tevoren al dat het een goed team is en dat het een pittige wedstrijd zou worden. Omdat Emma afwezig was bij de wedstrijd hadden we een invalster uit Dames 3, Jacoline.

De eerste set begon moeizaam. De pass aan onze kant werd niet goed gebracht waardoor de aanval over het algemeen niet goed kon scoren. Jupiter daarentegen wel. Ze sloegen vaak rechtdoor en scoorden met hun aanval vaak direct waardoor we af en toe een paar ballen achter elkaar weggeslagen werden. Ondanks het slechte begin kwamen we aan het einde van de set toch nog goed terug maar verloren we de set wel met een eindstand van 17-25.

In set twee steeg ons eigen niveau iets en speelden we meer ons eigen spel. Het aanvallen ging bij ons beter maar toch waren er nog veel minpunten. De eigen fouten bleven in het spel en we maakten het niet te moeilijk voor Jupiter. Uiteindelijk pakte Jupiter veel punten en verloren we deze set met 15-25. De derde set was ook geen set die we op ons niveau speelden. Ondanks een goede servicebeurt waardoor we veel punten achter elkaar pakten werden er nog steeds veel eigen fouten gemaakt. Fouten die niet nodig waren en waardoor we de punten die we scoorden weer weggaven. Ook deze set verloren we met 16-25.

Advertisements

De laatste set, set 4, speelden we ook zeker niet zoals we wilden spelen. De start van de set ging mis en we hadden al snel een erg grote achterstand. Door deze enorme achterstand konden we Jupiter niet meer inhalen, en het weggeven van deze punten in het begin van de set zorgde mede voor een verlies van de vierde set. De eindstand was 16-25.

Ook al hebben we er voor gevochten om één set of meerdere te kunnen winnen, het lukte ons niet. We maakten teveel eigen fouten en we kwamen niet goed in het spel. We maakten het Jupiter te makkelijk en dit resulteerde in een 4-0 verlies. Zaterdag 22 november is de volgende wedstrijd, thuis in de Groenswaard om half 5 tegen Delta dames 2. Het team dat ook net als wij 25 punten en het dus knokken wordt om de derde plek te bemachtigen. We hebben de aanmoediging dus hard nodig!