Wedstrijd: de Ham – BZ&PC-Bodegraven

Zaterdag 15 november speelde de Dames 1 uit Bodegraven tegen De Ham 2. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, BZ&PC stond op de 2e plaats en De Ham stond 1e. Dat het spannend werd, werd achteraf wel duidelijk. De Dames speelde in Wormerveer met 9-9 gelijk.

De eerste periode was meteen een veelbewogen periode. Na ongeveer anderhalve minuut scoorde Lotte Huisman het eerste doelpunt voor BZ&PC, hierdoor kwamen de dames uit Bodegraven op een 0-1 voorsprong. Helaas wist De Ham binnen één minuut de gelijkmaker te scoren. Toen De Ham een strafworp mee kreeg leek het er even op dat ze de leiding in de wedstrijd konden nemen, maar keepster Cissy Bon wist de strafworp te keren waardoor de stond gelijk bleef staan op 1-1. Na een doelpunt van zowel BZ&PC (Karen Weerd) en van De Ham eindigde de eerste periode met een stand van 2-2.
In de tweede periode trokken de dames van BZ&PC aan het langste eind en wisten ze de bal drie keer in het doel van De Ham te krijgen (Niki Hukker, Susan Kaynar en Karen Weerd). Met wederom een mooie redding van keepster Cissy Bon is het de dames uit Wormerveer maar 1 keer gelukt om een doelpunt te maken. Stand na de eerste helft van de wedstrijd was 3-5 in het voordeel van BZ&PC.
In de derde periode kon de coach van De Ham zich vanwege de achterstand niet inhouden en kreeg een gele kaart vanwege onbehoorlijk gedrag. De voorsprong van twee doelpunten wisten de dames van BZ&PC helaas niet te handhaven. De Ham scoorde 3 keer en de dames van BZ&PC wisten twee keer het net te raken (Jennifer den Besten en Karen Weerd).

De laatste periode was aangebroken en BZ&PC moest alles geven om de voorsprong niet weg te geven. Na een prachtige paas van Ellen Peek wist Niki Hukker de bal achter de keepster van De Ham in het doel te krijgen, waardoor de stand 6-8 werd. De coach van De Ham kreeg een rode kaart en mocht het zwembad verlaten. In de laatste anderhalve minuut van de wedstrijd stond het 8-8.
BZ&PC wist nog uit een man meer situatie te scoren (Jennifer den Besten). De eindstand is uiteindelijk, na nog een doelpunt van De Ham, geëindigd met een gelijkspel (9-9).
Volgende week spelen de Dames om 19:30 uur thuis tegen WZC. Het beloofd opnieuw een spannende strijd te gaan worden. BZ&PC staat momenteel 4e en WZC bezit de 3e plaats.