Waterpolo: Simpele zege dames 1 BZ&PC

Dames 1 van BZ&PC speelde zaterdagavond thuis in De Kuil een competitiewedstrijd tegen GZC DONK 3. Eerdere confrontaties met dit team werden gewonnen, en uitgaande van hun positie op de ranglijst waren de meiden het dan ook aan hun stand verplicht een overwinning binnen te slepen. Vanwege ziekte en wintersport ontbraken er wel twee speelsters, dus BZ begon met een smalle wisselbank aan de wedstrijd. De dames lieten zich er hierdoor echter niet van weerhouden om op volle kracht van start te gaan, en al snel was het eerste (midvoor)doelpunt van Karen Weerd een feit. GZC DONK wist vervolgens eenmaal het doel te vinden, maar via goals van Gaby en Niki Hukker werd de eerste periode toch met een 3-1 in het voordeel van BZ&PC afgesloten.
In het vervolg van de wedstrijd kon BZ&PC het overwicht behouden, en de voorsprong gestaag uitbouwen. Daarbij profiteerden de Bodegraafse meiden van fouten van de uitploeg, die aanvallend weinig in te brengen had, en ook in de verdediging de nodige steekjes liet vallen. Er werden veel passes onderschept, maar de breaks die hieruit voortkwamen werden niet altijd goed afgerond. Verder was er gelukkig niet veel te klagen voor BZ-coach Rob van Berkel, want zijn meiden speelden een degelijke wedstrijd en de overwinning kwam nooit in gevaar. Via doelpunten van Karen Weerd (3x) en Niki Hukker (3x), kwam de stand na vier parten uit op een nette 9-2.
De dames uit Bodegraven staan dankzij deze zege nog steeds stevig op de tweede plaats, met een gelijk aantal punten als koploper UZSC 3. Het duel van volgende week, in Utrecht tegen UZSC, zou dan ook wel eens zeer belangrijk kunnen worden in de strijd om de titel. Laat u dus vooral niet afschrikken door het late tijdstip (21:30 uur!), en kom dames 1 steunen in zwembad Krommerijn.