Waterpolo: Heren 1 BZ&PC haalt weer punten binnen tegen concurrent

De heren van BZ&PC hebben zaterdag in de Kuil weer punten binnengehaald door directe concurrent Aqua-Novio’94 uit Nijmegen met 15-11 te verslaan. In een wedstrijd die lange tijd gelijk opliep wist BZ aan het langste eind te trekken in de laatste periode. Routinier Ton van Jaarsveld had een belangrijk aandeel in de wedstrijd met 4 doelpunten.

 

In de 1e periode werd de score geopend door Rory van Amsterdam voor BZ&PC, met een mooie inzwem actie lag hij plotsklaps vrij en kon na een strakke pass zo de bal erin schieten.

Advertisements

Aqua-Novio liet het hier niet bij en wist al gelijk in de volgende aanval de 1-1 binnen te schieten. Zo bleef de score heen en weer gaan tot uiteindelijk de periode beslist werd op een 3-4 stand voor de Nijmegenaren.

 

In de 2e periode wist BZ&PC een kleine voorsprong op te bouwen door mooie doelpunten van René Peek en Jorik ter Molen op de midvoorspositie. De voorsprong zou echter niet meer dan 1 doelpunt worden want Aqua-Novio wist ook 2 keer te scoren van afstand. De periode eindigde met een 7-6 stand in het voordeel van BZ.

 

De 3e periode zag Aqua-Novio weer de aansluiting maken met BZ&PC na een aantal fouten in de Bodegraafse verdediging. De stand werd 9-9.

 

In de laatste periode brak het slotoffensief van BZ aan en werd er snel vanuit breaks en mooie afstandsschoten gescoord door de Bodegravers. Er werd een voorsprong opgebouwd van 5 doelpunten en Aqua-Novio kon er niet veel meer aan doen aan het einde van de wedstrijd, de stand werd beslist op 15-11.

 

Volgende week zal BZ&PC een belangrijke wedstrijd spelen tegen de huidige koploper van de 1e klasse Het Y uit Amsterdam. Thuis werd hier nipt van gewonnen met 13-12 dus de heren hopen hier een herhaling van te kunnen maken. De wedstrijd zal om 20:05 gespeeld worden in het Sportfondsenbad Oost te Amsterdam.

bzpc waterpolo